Golfalbue 2018-05-29T15:32:23+00:00

Golfalbue (medial epikondylalgi)

Golfalbue er en av de to mest vanlige overbelastningsskadene på underarmen. Diagnosen blir på folkemunne kalt golfalbue, men ironisk nok kan både golfere og tennisspillere få disse tilstandene.

Golfalbue (medial epikondylalgi) er en tilstand som ofte gir smerter på innsiden av albuen, og er svært lik tennisalbue når man ser på selve skaden som skjer i vevet. Ved begge tilstandene skjer det en overbelastning av underarmsmuskulaturen som leder til en irritasjon der muskulaturen fester inn på innsiden ved albuen, som videre kan gi en svakhet og forandring av senevevet. I motsetning til tennisalbue er det musklene som skal bøye håndleddet fremover som blir overbelastet ved golfalbue (om man holder hånden slik som på bildet). Innen idretten ser man dette problemet ofte hos golfere og klatrere. Hos yrkesaktive er blant annet håndverkere utsatt.

Det ligger en stor nerve, N. Ulnaris, ved innsiden av albuen, like ved muskelfestet. Man er derfor ekstra oppmerksom på nerveskader ved denne diagnosen. Symptomer fra nerven kan gi nedsatt følelse i de to ytterste fingrene og det vi kaller ulnarsiden av underarmen.
Skader på nerven skjer som regel bare ved større vold, sykdommer eller ved innklemminger i nakke/skulder/brystpartiet.

Smerte ved golfalbue

Symptomer ved golfalbue:

  • Smerter på innsiden av albuen under aktivitet
  • Smerte ved løft av enkle gjenstander
  • Smerte ved direkte kontakt mot innsiden av albuen

 

Hvordan blir jeg kvitt golfalbue?

I første fase er det viktig å skape minsket spenning i underarmsmuskulaturen. Videre behandler man senen for å forhindre en langvarig skade. Dette gjøres både ved hjelp av terapeutisk behandling, og ved hjelp av hjemmeøvelser. Hjemmeøvelsene vil også kunne forhindre at smertene kommer tilbake. Vi behandler denne tilstanden, uansett om du har hatt det i et par dager eller flere måneder. Sammen er det viktig å finne det opplegget som passer deg best med tanke på å bli frisk fra skaden.

Din Naprapat- og Helseklinikk