Musearm 2018-05-29T15:32:23+00:00

Musearm

Det er ikke mange smertesyndrom som har sin egen dag, men 29. februar (skuddårsdagen) er den internasjonale dagen for musearm. Dagen blir “feiret” den 28 februar når det ikke er skuddår. Dette sier noe om hvor utbredt overbelastningsskader i underarmen er.

Musearm (musesyke) kommer av feil arbeidsstilling og langvarig overbelastning, og i de aller fleste tilfeller er det de mange timene fremfor tastaturet og musen man kan skylde på. Begrepene musearm og tennisalbue blir ofte brukt om hverandre. Dette er forståelig ettersom man ved musearm kan ha smerte på samme område som ved tennisalbue. Skademekanismen er også ganske lik. Ved begge diagnosene har man smerter på utsiden av albuen og nedover framsiden av underarmen.

Ved musearm kan man dog også ha smerte fra skulderen, håndleddet eller i fingrene.
Mennesket er ikke skapt for å bare sitte i ro, og viktigheten med å ta seg pauser kan ikke belyses godt nok. Vi anbefaler en dynamisk arbeidshverdag, der variasjon er stikkordet.

Musearm kan hindre deg i din hverdag

Ved tennisalbue har man skadet muskulaturen extensor carpi radialis longus/brevis. Disse stopper like nedenfor handrotsbena og har derfor ingenting med selve fingerbevegelsene å gjør.

Les mer om tennisalbue her

Symptomer ved musearm:

  • smerter på utsiden av albuen og framsiden av underarmen
  • smerte i skulder
  • smerte i håndleddet
  • stråling i armen

Hvordan blir jeg kvitt dette?

Dette er en skade i underarmen som ofte forplanter seg videre i overarm, skulder og nakke. Naprapatens helhetstankegang vil derfor kunne minimere skaden i slike tilfeller. Kombinasjonen av muskel- og leddbehandling over større områder, og over flere ledd, vil kunne eliminere denne skaden. Ergonomisk rådgivning og et skreddersydd treningsopplegg vil forhindre tilbakefall. Det er veldig viktig å tenke ergonomi ved denne type skade. Ofte er årsaken arbeid foran pc på jobben, og da må man gjøre noe med det som forårsaket problemet. Behandling i kombinasjon med utvalgte ergonomiske tiltak vil kunne gi en mindre smertefull arbeidsdag.

Din Naprapat- og Helseklinikk