Smerter i føttene 2018-05-29T15:32:22+00:00

Smerter i føttene

De aller fleste av oss vil en eller annen gang oppleve smerte i føttene. Enkelte er plaget med smerter som har vedvart over lang tid, og årsaken til dette kan være mangfoldig.
Hele 80 % av oss har ustabile føtter, og et resultat av dette vil over tid kunne gi symptomer som benhinnebetennelse, hælsmerter, ryggsmerter og knesmerter for å nevne noe. Ettersom vi for det meste beveger oss på flate underlag som asfalt og ulike golv, får ikke føttene våre den naturlige belastningen de trenger. Våre føtter er laget for bevegelse i ujevnt terreng, noe som gir en jevn og fin stabilitet samt balanse mellom kjernemuskulatur og ytre muskulatur.

 

Smerter i føttene - Din Naprapat Trondheim, Kristiansund, Haugesund og Karmøy

Hvordan bli kvitt smerter i føttene?

Det aller viktigste er å finne årsaken til smerten man opplever. Det er viktig å utelukke sykdom, skader og annet som kan ligge som bakenforliggende faktorer. Er slike faktorer utelukket, er sannsynligheten stor for at muskel- og skjelettapparatet er innblandet. Igjen er det viktig å gjøre en grundig undersøkelse. Et trent øye kan raskt se hvorfor man opplever smerter i føttene bare ved å be personen gå frem og tilbake på et golv.

De aller fleste trenger behandling for å ta bort muskulære spenninger, låsninger og kompensatoriske mønstre man har pådratt seg over tid. Videre vil mange (80 %) ha behov for en innleggssåle som retter opp biomekanikken i foten. En innleggssåle kan også ta bort smerter i føttene og gjøre foten mer stabil.

Sålene fra Superfeet gjør nettopp dette, og det finnes flere såler til ulikt bruk. Prisen er også lav i forhold til andre ortopediske såler som ofte ikke tar hensyn til biomekanikken.

De smerter i føttene som du måtte ha, kan være unødvendig!

Ta kontakt med oss ved Din Naprapat- og Helseklinikk idag, så får vi sett på føttene dine. Kanskje er det bare en såle du trenger for å bli kvitt smertene.

Din Naprapat- og Helseklinikk